ČOVJEK S KRIŽEM U ZAGREBU: Evo što je poručio premijeru Plenkoviću

Podijelite članak

saša pavlić, križ

Čovjek s križem Saša Pavlić, nakon što je prošao pješke gotovo 200 kilometara, došao je je u Zagreb, a u 11 sati došao je na Markov trg.

Ima poruku za političare, držvno vodstvo i premijera Andreja Plenkovića.

Na Twitteru je napisao:

“Pozivam premijera republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića, ministra zdravstva g Kujundžića i predstavnike udruga oboljelih da iskoriste današnji trenutak i nađu rješenje za problem neodgovarajućeg sustava liječenja djece danas u Hrvatskoj, a da ih građani podrškom čekaju vani.”

Na Markovom trgu dočekan je pljeskom od stotinjak ljudi. Imao je poruku za one koji su ostali kod kuće:

“Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu. Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcjepljeni su od naroda, odcjepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno…

Tu ima stotinjak ljudi. Svi koji ste doma ostali i treba vam biti tako kako je. Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gdje cijene čovjeka, dijete i život”.

Potom je Saša Pavlić s majkama i bolesnom djecom ušao u zgradu vlade.

Na sastanku s premijerom Plenkovićem bio je gotovo dva sata, a potom je kratko rekao:

“Ja sam svoje obavio, prenio sam poruku, sad idem kući. Neću davati nikakve intervjue pa molim medije da me puste na miru. Riječ dajem roditeljima”.

PISALI SMO:

HODOČASNIK IZ RIJEKE: Križ donosimo na Markov trg – možda ga uzme netko iz Vlade – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj