ĆORIĆ TVRDI: Nikad nisam nikome naložio da učini nešto nedopušteno

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić ponovno se osvrnuo na napise Telegrama o tome da ga je u iskazu pred USKOK-om bivši glavni osumnjičenik u aferi Vjetroelektrane Domagoj Validžić optužio da je sve radio po njegovu nalogu. Navodno postoji i mail kojim to Validžić dokazuje.

Izvor: Media servis

”Želim istaknuti činjenicu, vis a vis jučerašnje situacije, i još jednom ponoviti da nikada u životu, a sad sam već komunicirao s ogromnim brojem suradnika u tri ministarstva, nisam nikome od njih naložio da učini nešto nedopušteno niti sam se miješao u radu mojih uprava”, rekao je Ćorić.

Podsjetio je da je već bila interpelacija na ovu temu i da je Ćorić ostao, a da je dokumentacija za projekt Krš-Pađene iz 2017. te da se radilo o naslijeđenom izazovu, koji je riješen i pritom potvrđen na više sudskih instanci. Ponovio je da je na raspolaganju svim tijelima, ali da iskaze iz istrage ne može, ne želi i ne smije komentirati.

”Moja suradnja s Plenkovićem od listopada 2016. bila je bar prema mom dojmu uspješna, što dokazuje činjenica da danas ovdje sjedim. Ali isto tako i on zna, na kraju krajeva taj odnos je takav da ni u jednom trenutku, barem prema dogovoru koji imamo od početka naše suradnje, ne želim i neću osobno dopustiti da budem uteg Vladi RH ili HDZ-u”, istaknuo je Ćorić.