ĆORIĆ SE POKUŠAVA OPRATI: Nažalost moja reakcija je bila reakcija čovjeka, a ne ministra

”Moj odgovor bio je odgovor na lažnu tezu novinara da sam doveo u pitanje nacionalne interese kroz Memorandum Janafa i MOL-a”, pokušao se opravdati ministar Tomislav Ćorić zašto je došao u sukob s novinarom N1 Televizije Hrvojem Krešićem.

Uvažava Hrvoja Krešića kao novinara, jaže, ali da ne može dopustiti da netko njegov profesionalni integritet dovodi u pitanje.

”Moja reakcija na niz pitanja i prekidanja bila je pretjerana. Već jučer sam se ispričao medijskoj javnosti na ideji da se novinari prate ili prisluškuju. Prvi ću ustati protiv takve prakse ako se ikad dogodi”, rekao je Ćorić za N1.

Krešić je, tvrdi, ušao s krivom tezom i spominjao krive osobe i implicirao da je ministar osobu koja je potpisala Memorandum nagradio mjestom u upravi INA-e.

“Nažalost moja reakcija je bila reakcija čovjeka, a ne ministra”, naglasio je.

A tko mu je rekao što Krešić piše u zatvorenoj novinarskoj grupi nije želio reći. ‘

‘Vi često koristite formulaciju visoki izvor. Ja sam dobio informaciju od viskog novinarskog izvora”, rekao je Ćorić.

Ustvrdio je da je bio indiskretan što je to otkrio i istaknuo da si neće dopustiti da se to ponovi. ”Bio sam onemogućen odgovarati. Memorandum ima za cilj optimizirati rad INA-e i Janafa i donijeti profit, što se i događa”, naglašava Ćorić.

”Žao mi je što sam potpao pod pritisak. Krešić mi je postavio 14 pitanja i nije mi dopuštao da odgovorim”, požalio se.

Izbjegao je odgovor na pitanje zašto je spominjao člana uprave koji se zove kao novinar ni što je mislio kad je rekao da je novinar Krešić povezan s naftnim biznisom. ”Dopustio sam si da u pripetavanju budem sarkastičan”, zaključio je.