ĆORIĆ SE POHVALIO: Eurosuper bi u utorak prešao 12 kuna da nije intervenirala Vlada

Cijene nafte nastavile su rasti i da nije došlo do intervencije Vlade RH sutra bismo svjedočili značajnom poskupljenju, napisao je na Twitteru samohvalno ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

A u nastavku Ćorić kaže: “Prema izračunima, u odnosu na Uredbom utvrđenu cijenu, Eurodizel bi bio skuplji 0,63 kn, Eurosuper 95 za 0,39 kn, dok bi Eurosuper 100 prešao 12 kn po litri.

Trenutni podaci govore da bi se globalno tržište trebalo stabilizirati do kraja godine, a mi nastavljamo pratiti cijene i trendove na tržištu naftnih derivata te ćemo upotrebljavati sve raspoložive mehanizme kako bismo ublažili pritiske na gospodarstvo i standard građana”.

Podsjetimo, Vlada je u prošli četvrtak posegnula za člankom 9. stavak 2 Zakona o naftnim derivatima i donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojom se maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost određuju za motorne benzine Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u visini od 11,10 kuna po litri. Za Eurodizel BS se određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri. Te cijene vrijede 30 dana od stupanja uredbe na snagu.

Taj članak govori da Vlada iznimno može radi zaštite potrošača i drugih opravdanih razloga uredbom propisati najvišu razinu maloprodajnih cijena naftnih derivata za neprekinuto razdoblje od najduže 90 dana.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!