ĆORIĆ O NASLJEDNIKU: O gospodinu Davoru Filipoviću mogu reći sve najbolje

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić potvrdio je da odlazi iz Vlade i na njegovo mjesto dolazi bivši HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović.

Izvor: Media servis

“O gospodinu Filipoviću mogu reći sve najbolje. Vjerujem da će entuzijazam, energija i trud koji će uložiti u svoj posao u idućim danima, odnosno mjesecima učiniti da da svoj doprinos Vladi, prije svega, i funkcioniranju gospodarstva. Kao što znate riječ je o najvećem resoru u Hrvatskoj”.

Ćorić kaže da je zadovoljan s do sad učinjenim u Vladi, a na pitanje kad počinje raditi u HNB-u, odgovara: ‘O tom potom’. Na pitanje je li ovo zbogom politici, Ćorić kaže:

”Trenutak u kojem me to pitate je trenutak u kojem je zapravo došlo vrijeme za predah, tako da o politici u ovom trenutku, moram biti krajnje iskren, ne razmišljam”.

Što se tiče odlaska, kaže da je podijeljenih osjećaja jer ostavlja ekipu, ali u pogledu unatrag bi li promijenio neke odluke koje je kao ministar donosio?

“Nijednu od tih odluka iz današnje perspektive ne bih značenje mijenjao. Te odluke su u konačnici donijela neke stvari koje na ponos trebaju biti cijeloj Hrvatskoj. Hrvatska danas ima LNG, Hrvatska je nevjerojatno napredovala u sferi gospodarenja otpadom, silno je napredovala u vodno-komunalnoj infrastrukturi, jako smo napredovali u sferi energetike, gospodarstvo Hrvatske prošle godine je doživjelo najveći rast u svoju povijesti. Naravno da je bilo situacija i bit će situacija koje će se propitivati i dalje, neke stvari nismo uspjeli riješiti jer jedan je mandat možda premalo za to”.