ĆORIĆ O IMENOVANJU U NO INA-E: Nema tu nagrada, Davor Filipović je adekvatna osoba

“Republika Hrvatska koristi svoju mogućnost, na Glavnoj skupštini temeljem zaključaka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade doći će do promjene dvaju članova Nadzornog odbora”, rekao je ministar Tomislav Ćorić danas novinarima o smjeni u NO INA-e.

“Mediji su jutros, vidim, dobro informirani na tu temu. Novi članovi će adekvatno obavljati tu funkciju kao i stari članovi, riječ je o imenovanju na 6 mjeseci. Vjerujem da su njihovi životopisi pozati. Dakle, sve u skladu sa, u konačnici, uobičajenom praksom”, rekao je Ćorić.

Na pitanje je li to politička nagrada za Davora Filipovića, koji će, kako je N1 jutros pisao, biti imenovan za člana Nadzornog odbora.

“Gospodin Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva odnosno predsjedanja nadzornim odborom. Tu nema nagrada, jednostavno adekvatni ljudi…”, rekao je Ćorić.

“Oba kandidata, koja su predložena, svojim životopisima i dosadašnjim radom pokazuju da to zaslužuju”, dodao je ministar.

Podsjetimo, prema izvorima N1 televizije, Vlada bi danas trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u Nadzornom odboru Ine umjesto Damira Vanđelića i Luke Burilovića predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!