CIRKUS U ZADRU: Gradonačelnik protiv Prijović – smijenio direktora ŠC-a Višnjik

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić odlučio je smijeniti direktora ŠC-a Višnjik Denisa Karlovića zbog organizacije koncerta srpske pjevačice Aleksandre Prijović.

Dukić je odlučio sazvati skupštinu ŠC-a Višnjik za idući tjedan, a jedina točka dnevnog reda bit će smjena direktora Karlovića, piše Zadarski. Smjenu Karlovića treba potvrditi skupština društva, a jedini je član skupštine gradonačelnik Dukić.

“Već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između Uprave i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom. To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke. Konačno, manipuliranje netočnim informacijama prema javnosti nanijelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost daljnje suradnje u uvjetima međusobnog nepovjerenja”, obrazložio je gradonačelnik Dukić i napomenuo kako će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mjesto u ŠC-u Višnjik.

Kako piše Zadarski, skandal oko Dukićeve zabrane koncerta Aleksandre Prijović u Zadru ovime je dobio svoj politički epilog nekoliko dana nakon što je ŠC Višnjik potpisao ugovor s agencijom koja zastupa Prijović i još sedam drugih izvođača koji će u iduće dvije godine nastupiti na Višnjiku. Dukić smatra Karlovića izravno odgovornim za medijsku štetu koja mu je nanesena objavom informacije da je on osobno zabranio nastup srpske zvijezde. Karlović je međutim rekao da je od gradonačelnika tražio suglasnost za popis izvođača koji će nastupiti ove i iduće godine na Višnjiku, među kojima je bila i Prijović, no prije toga je odluke o izvođačima donosio samostalno.