CIOS O HOLDINGU: Nisu imali vremena jer ih je Juričan vodio kod Benčić

CIOS je podnio zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga zbog duga od 11 milijuna kuna. Tvrde da od rujna Holdingu nude mogućnost obročnog plaćanja, ali da nisu dobili odgovor.

Priopćenje upućeno iz CIOS-a prenosimo u cijelosti:

‘‘Krajem srpnja, nakon što je istekao ugovor ZGH sa zajednicom ponuditelja za preuzimanje i oporabu glomaznog otpada, znajući da Grad Zagreb kao ni gradske tvrtke nemaju rješenje za oporabu glomaznog otpada u skladu sa zakonom, nesebično smo ponudili bez naknade naš reciklažni centar za privremeno skladištenje glomaznog otpada dok Grad Zagreb ili gradske tvrtke ne iznađu adekvatno zakonsko rješenje (nismo dobili odgovor). Isto tako smo na javni poziv ZGH za najam drobilice u kolovozu ove godine podružnici Čistoće besplatno ponudili traženu drobilicu (nismo dobili odgovor).

Dana 24. rujna uputili smo dopis ZGH o postojanju neplaćenih dospjelih računa za usluge obavljene u razdoblju od travnja ove godine i zatražili da se očituju o mogućnostima i rokovima podmirenja obveza (nismo dobili odgovor). Kako je nedvojbeno da Gradska Uprava i Uprava Zagrebačkog holdinga izbjegavaju i najmanju pisanu komunikaciju, kakva je uobičajena u poslovnom svijetu, donijeli smo odluku da, s ciljem zaštite interesa članica Grupe, pokrenemo ovrhu.

Ukupna potraživanja tvrtke CE-ZA-R d.o.o. na današnji dan iznose 11.307.372 kn bez obračunatih kamata, dok dospjela potraživanja iznose 8.492.384 kn (također bez obračunatih kamata), na koji iznos je danas putem odvjetničkog ureda i pokrenuta ovrha. Konačno, jedini zaključak koji možemo izvesti iz ovakvog postupanja Gradske uprave, kako bivše, tako i sadašnje Uprave Zagrebačkog holdinga, jest taj da smo se očito obraćali na krivu adresu.

Naime, iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga gospodina Ante Samodola proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude – očito nisu imali vremena, što je i razumljivo s obzirom da ih je ‘gradonačelnik svemira‘ Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić”, naveo je CIOS u priopćenju.