CIJEPLJENJE U ZAGREBU: Kada i gdje se cijepiti – prvom, drugom, trećom dozom?

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 nekim od dostupnih i odobrenih cjepiva od 2. studenog 2021. godine bit će moguće obaviti na cjepnom punktu Velesajam u Paviljonima 8a) i 9, umjesto dosadašnjeg Paviljona 6.

Priopćenje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” prenosimo u cijelosti:

“Obavijest o promjeni lokacije (paviljona) cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 nekim od dostupnih i odobrenih cjepiva od 2. studenog 2021. godine bit će moguće obaviti na cjepnom punktu Velesajam u Paviljonima 8a) i 9, umjesto dosadašnjeg Paviljona 6. Sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: ·

TREĆA DOZA predstavlja dodatnu dozu za osobe kod kojih postoji mogućnost da nisu razvile potpuni ili zadovoljavajući imunološki odgovor i može se primiti osam tjedana nakon druge doze. Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, to su osobe s umjerenom do teškom imunosupresijom.

DOCIJEPLJIVANJE BOOSTER dozom predstavlja dodatnu dozu koja se primjenjuje šest mjeseci od druge doze, a kako bi se produljilo trajanje zaštite. Termini cijepljenja prema javnom pozivu na cjepnom punktu Zagrebački velesajam odvijaju se prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14,30 do 19 sati.

Utorkom, četvrtkom i petkom organiziran je i nastavak cijepljenja prvom dozom i docjepljivanja svim dostupnim vrstama cjepiva, a ponedjeljkom i srijedom organizirana je primjena treće doze u imunokompromitiranih osoba te docjepljivanje osoba koje su završile primarno cijepljenje.

Termini cijepljenja prema javnom pozivu na cjepnom punktu Zagrebački Velesajam prema sljedećem rasporedu:

§ 02. studenog (utorak), u vremenu od 14,30 do 19,00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu

§ 03. studenog (srijeda), u vremenu od 8,00 do 12,00 sati, primjena treće doze u imunokompromitiranih osoba cjepivom Comirnaty [Pfizer] i Spikevax [Moderna] i docjepljivanje osoba koje su završile primarno cijepljenje, neovisno o vrsti cjepiva, cjepivom Comirnaty [Pfizer] i Spikevax [Moderna]

§ 04. studenog (četvrtak), u vremenu od 14,30 do 19,00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu § 05. studenog (petak), u vremenu od 8,00 do 12,00 sati, cjepivima Comirnaty [Pfizer], Janssen [Johnson & Johnson] i Spikevax [Moderna], javni poziv na prvu i drugu dozu”