CIJEPLJENJE PROTIV KORONE: Pitali su Manolića bi li se cijepio – evo što je odgovorio

U Velikoj Britaniji počelo je cijepljenje protiv koronavirusa i prva ga je primila devedesetgodišnjakinja.

Bi li se cijepio i što o tome misli upitan je i stogodišnji bivši političar Josip Manolić.

“U opasnosti sam kao i svi drugi građani. Stvar je svakog pojedinca da ocijeni realnost opasnosti u kojoj se nalazi. Ovo je nevidljiva opasnost i čovjek mora biti dobro sabran da ocijeni tu opasnost da bi mogao adekvatno odgovoriti – da li bježati s tog mjesta ili poduzeti neke druge korake”, kaže Manolić za Dnevnik.hr.

A na pitanje bi li se cijepio odgovara: “Cijepio bih se ako i kada bude preporuka za to. U ovih 100 godina života što sam proživio mislim da sam stekao dovoljno životnog iskustva u različitim okolnostima i različitim opasnostima da mogu procijeniti opasnost, a realna opasnost postoji”, kaže, te dodaje kako nikakve prisilne mjere oko cijepljenja ne bi imale koristi.

“Cjepivo je jedno kontrolirano zaraženje organizma, i ako ste toga svjesni onda ćete morati donijeti odluku – da li je bolje svjesno zaraziti u količini koja je dozvoljena ili se ne cijepiti. Ja se u ovom momentu vjerojatno ne bih cijepio jer nema cjepiva koje je isprobano, a ne bih htio biti kunić za isprobavanje. Ne želim biti ni agitator ni za ni protiv cijepljenja”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori