CIJENE KARATA ZA ŽIČARU: Evo kako izgledaju i kako ih je obrazložio Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je otkrio cijene karata za Sljemensku žičaru i objasnio kako se cijena dijeli u tri kategorije. Najskuplju kartu će platiti ljudi koji nisu iz Zagreba.

“Prva kategorija i najniža cijena bit će za one koji imaju pokaz ZET-a jer je žičara dio javnog gradskog prijevoza. ZET kao poduzeće je investitor i upravlja žičarom. Za tu kategoriju će cijena biti najniža i te će cijene biti iste kao u promotivnom razdoblju. 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu”, rekao je Tomašević.

Nakon promotivnog razdoblja cijena će rasti.

“Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane, s obzirom na to da će oni platiti investiciju kroz proračun. Za njih će za odrasle biti 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu. Za mlade i starije 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu te će i dalje ostati vožnja besplatna za djecu i osobe s invaliditetom”, rekao je Tomašević.

“Treća kategorija je puna cijena žičare koja vrijedi za sve one koji nisu iz Zagreba i nemaju pokaz ZET-a. 75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu”, rekao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!