ČETIRI KIKSA OBRANE DINAMA: Nes(p)retni Ljubičić skrivio penal i zabio autogol – 4:0 za Milan

U petom kolu skupine E Lige prvaka na Maksimiruje Dinamo igrao s Milanom, od kojeg je u gostima izgubio 3:1.

Bila je to utakmici koja bi mogla odrediti Dinamovu sudbinu u Europi ove sezone. Dinamo je krenuo u pritisak. Onda u 4. minuti je pogriješio Perić i kratko vratio Livakoviću koji nije uspio spasiti korner. U 8. kontra Milana, De Ketelaere je odigrao Giroudu koji petom puca, brani Livaković, ali bilo je zaleđe.

U 10. Kjaera tuče iz voleja, ali Perić spašava siguran gol. Minutu kasnije kontra Dinama, Petković je fantastično prebacio stranu za Ljubičića, on se sjurio pa s ruba šesnaesterca pucao, ali pokraj gola.

U 17. Oršić je probio stranu, prebacio za Moharramija, on glavom do Ivanušeca, ali Gabbia izbija u zadnji trenutak. Minutu kasnije sjajan pritisak Dinama. Nekoliko udaraca i odbijanaca, na kraju puca Ristovski s 20 metara, ali Kjaer blokira. U 20. Oršić bježi u kontru, Bennacer ga ruši a sudac ne sudi čisti prekršaj.

Pojačava Milan. U 32, Kalulu je odlično ubacio, Giroud puca glavom, ali Livaković sjajno brani. U 39. Milan vodi. Petković je napravio prekršaj. Tonali je ubacio, Gabbia je pobjegao Periću i glavom spustio loptu u gol za 0:1.

U nastavku u 46. prilika za Milan. Mišić je gubi loptu na centru i Milan ide u kontru, De Ketelaere puca, ali Perić klizećim startom blokira udarac. U 49. teška pogreška obrane Dinama i 0:2. Leao je pobjegao Ristovskom, Šutalo pao i pustio ga u čistu šansu, a on to ne promašuje.

Dinamo izgubljen. Milan drži lotu. Izlaze Ademi, Petković i Ristovski, a ulaze Drmić, Baturina i Špikić. Ali Ljubičić ruši Tonalija i kazneni udarac. Za 0:3 pogađa Giroud. Dinamo je razbijen. Nema ideje. Čista predaja.

Dinamo se malo trgnuo. U 64. Ljubičić spušta Ivanušecu koji tuče, ali Tatarusanu brani. Uzvraća Milan, dva puta puca Giroud, a dva puta brani Livaković. Onda opet luda greška obrane Dinama. Šutalo je opet pao, pustio Leaa koji ide na Livakovića. Leao šalje loptu u sredinu, ona se od Girouda odbija u Ljubičićeva prsa i u prazan gol za 0:4.

Najprije Talijani zabijaju za 0:5, ali srećom je zaleđe. Onda prilika za 0:5, ide Krunić jedan na jedan na Livakovića, koji ga srećom čita i brani. U 88. obrani Dinama bježi Rebić, ide sam na Livakovića, ali puca malo pokraj gola.

Sastavi:

Dinamo: Livaković – Ristovski, Šutalo, Perić – Moharrami, Ademi, Mišić, Ivanušec, Ljubičić – Petković, Oršić

Milan: Tatarusanu – Kalulu, Gabbia, Kjaer, Hernandez – Tonali, Bennacer – Rebić, De Ketelaere, Leao – Giroud