ČETIRI GODINE ZATVORA: Presuda je Veri Begić, koja je pijana usmrtila 41-godišnjaka iz Umaga

Izrečena je presuda Veri Begić, bivšoj SDP-ovoj riječkoj pročelnici za sport, koja je pijana usmrtila čovjeka nakon što je vozila u suprotnom smjeru.

Na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora i sedam godina zabrane vožnje.

Podsjećamo kako je na pripremnom ročištu priznala krivnju za izazivanje prometne nesreće.

Dan prije presude na raspravi Begić je plakala i izrazila žaljenje zbog svega, ali se u srijedu nije pojavila na izricanju presude na pulskom Županijskom sudu, a obitelj poginulog bila je potresena presudom.

Supruga poginulog Igora Soldatića, njegov otac Valter, kao i drugi članovi obitelji izrazili su svoje ogorčenje presudom i najavili žalbu.

Podsjećamo, u kolovozu prošle godine Begić je pod utjecajem alkohola od 1,92 promila vozila Peugeot na dionici Istarskog ipsilona kod čvora Buje.

Tada je na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Potom je nastavila voziti u zabranjenom smjeru kada je prednjim dijelom vozila najprije zahvatila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja kolničke trake, a nakon toga je prednjim lijevim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu vozila pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Umažanin. On je uslijed silovitog sraza preminuo na mjestu događaja.

U rujnu prošle godine Vera Begić podnijela je ostavku.

PISALI SMO:

UNESREĆILA OBITELJ SOLDATIĆ: Pijana pročelnica, nekadašnja atletičarka, ostaje u istražnom zatvoru – čitajte OVDJE.