CETINSKI NA SUĐENJU: Suosjećam s obitelji stradalog – i neka bude pravedno – kaže pjevač

Podijelite članak

Naš megapopularni pjevač Tony Cetinski našao se danas na Općinskom sudu u Pazinu, gdje mu je počelo suđenje za prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama.

Na suđenju se Cetinski izjasnio kako nije kriv za ono što se dogodilo, a novinarima je kratko rekao:

“Ne bih smio puno pričati o svemu, ali mogu suosjećati s obitelji unesrećenog i žao mi je da sam sudjelovao uopće u takvoj nesreći gdje nisam imao mogućnosti niti izbjeći niti predvidjeti takvu situaciju. Ostalo će biti na sudu i ne znam kako će se to dalje razviti. Vjerujem u pravednost suda i da će sve dobro ispitati, svaku okolnost i svako vještačenje i da će na kraju sve završiti dobro. Neka bude pravedno”.

Protiv Cetinskog je, podsjetimo, u siječnju podignuta optužnica u kojoj je na stranicama DORH-a stajalo:

“Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola je 31. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona. (8. 1. 2019.)

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 3. studenog 2017. oko 13,55 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju iz smjera sjeveroistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja u lijevo (dio naseljene gradske jednosmjerne ulice s uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada) gdje je uzak kolnik vertikalno omeđen zidovima zgrada i bez nogostupa, okrivljenika se tereti da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uvjerio može li tu radnju može poduzeti na siguran način po druge sudionike u prometu.

Tereti ga se da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, kao i svjestan da takvom vožnjom u takvim uvjetima može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, a olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći.

Uslijed svega navedenog, okrivljenika se tereti da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na kolniku Puste ulice već je vozilom prešao iznad tijela pješaka (1955.) koji je na leđima ležao na kolniku narušenog zdravlja uslijed srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju te je smrtno stradao na mjestu događaja”.

Podsjetimo, u nesreći je preminuo Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a Cetinski je upravljao automobilom marke mercedes pulskih oznaka.

Suđenje se nastavlja 15. srpnja.

 

 

 

 

 

Komentiraj