ČESTITKE ZA USKRS PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA: Poruke Milanovića, Plenkovića i Jandrokovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je uskrsnu čestitku svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.

„Uoči proslave najvećeg kršćanskog blagdana prema julijanskom kalendaru, svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavnim vjernicima želim sretan Uskrs. Značaj ovog blagdana oduvijek je bio u vjerovanju i nadi da dolazi bolje sutra i pobjeda dobra, usprkos nedaćama i teškoćama s kojima su ljudi suočeni.

Živimo u vremenu kada su nam međusobno razumijevanje, plemenitost i tolerancija još potrebnije za pobjedu dobra i stvaranje društva u kojemu će se poštivati različitost i dostojanstvo svakog čovjeka. Neka uskrsno ozračje vjernicima, ali i svima nama, bude dodatni poticaj za izgradnju takvog društva. Želim vam da uskrsne blagdane provedete mirno i radosno, uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese!“

Čestitku je uputio i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam najveći i najstariji kršćanski blagdan. Želim da vam Uskrs, koji je simbol nade, mira i vjere bude nadahnuće i ohrabrenje u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji. Uskrsno vrijeme nas i uvijek iznova podsjeća na univerzalne ljuske vrijednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije.

Neka duh ovog velikog blagdana još više osnaži naše napore kako bismo zajednicu u kojoj živimo učinili još boljim mjestom za sve njezine građane. Uime Vlade i osobno želim vam obilje zdravlja, radosti i mira te da ove blagdanske dane provedete u krugu vaših obitelji i najmilijih. Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!

Čestitao je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

„U ime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke. Ozračje Uskrsa ispunjava nas radošću i ljubavlju te nadahnjuje da ojačani snagom vjere proslavimo pobjedu života nad smrti i svjetla nad tamom. U zajedništvu sa svojom najmilijima i bližnjima, neka ovaj blagdan u vaše obitelji unese potrebni optimizam, toplinu i životnu radost.

Uskrsna poruka nade i mira u ovim vremenima neizvjesnosti, podjela i rata u Ukrajini potiče na solidarnost, milosrđe, međusobno razumijevanje i poštivanje različitosti. Najveći kršćanski blagdan poziva nas da u sebi pronađemo snagu praštanja i suosjećanja te pružimo ruku podrške svima kojima je ona potrebna. Želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse!”.