ČESTITKA PREDSJEDNIKA: Svim vjernicama koji Božić slave prema julijanskom kalendaru

Predsjednik Zoran Milanović je uputio čestitku svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.

“Svim našim sugrađankama i sugrađanima, pravoslavnim vjernicima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan želim sretan Božić.Blagdan Božića uvijek je poziv na bliskost s bližnjima i obiteljsko okupljanje, pa je moja iskrena želja da ga provedete u miru i veselju sa svojim najmilijima. Božić je i prilika da pokažemo međusobno razumijevanje i toleranciju, pogotovo u ovako teškom vremenu za brojne naše građanke i građane koji su pogođeni posljedicama potresa.

Svima njima koji božićne blagdane i ove godine ne mogu proslaviti u svojim domovima, sa svojim obiteljima, moramo iskazati solidarnost i ljudsku dobrotu kao najvažniju poruku Božića. I ovom prilikom pozivam odgovorne da pokažu više razumijevanja za ljude, pogotovo na Baniji, kojima je nužna pomoć državne vlasti.

U nadi da ćemo nastaviti graditi tolerantno hrvatsko društvo u kojemu će za svakoga biti mjesta i mogućnosti, koje će sve hrvatske građanke i građani osjećati svojim domom, svim pravoslavnim vjernicima još jednom čestitam Božić uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi!”