ČESTITKA PREDSJEDNIKA: Milanovićeva poruka vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.

Priopćenje Ureda predsjednika RH prenosimo u nastavku:

“Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića povod je za okupljanje obitelji i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumijevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima.

Uz želju da Božić svima koji slave bude ispunjen obiteljskom radošću, zdravljem i mirom, izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči.

Kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrijednosti, moramo uvijek i iznova biti spremni pokazati tolerantnost i razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom.

Uvjeren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!