ĆESIĆ ROJS TVRDI: Josip Perković spriječio je atentat na Franju Tuđmana!

Ljubo Ćesić Rojs gostovao je na N1 televiziji i komentirao potpise generala da bi se od predsjednika Zorana Milanovića zatražilo pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e, koji su osuđeni na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u atentatu na Stjepana Đurekovića.

Rojs je u studiju pokazivao dokumente s pečatom Josipa Perkovića dok je bio u Ministarstvu obrane. Rojs tvrdi da je Perković nabavljao oružje i da mu nijedan konvoj nije uhvaćen.

“Šušak je bio broj jedan na pečatu, ovo je 17”, rekao je Rojs. Dodao je da HDZ treba lustrirati. “Tamo je najveće zlo”, rekao je Ćesić Rojs za N1 televiziju. Kasnije je dodao da će se provesti lustracija u HDZ-u te da će se uhititi udbaše iz stranke.

“Najveći udbašenković je Sanader. Iza njega, Vasiljković Vaso, velika Hrvatina, dolazio je ovdje kod vas, govorio Hvaljen Isus i Marija, meni pretresao stan u dva ujutro, da bi napakirao Gotovini…”, rekao je Rojs.

“Dopustite još jednu najvažniju stvar koju je Perković napravio. To ne zna nitko u Hrvatskoj, a ja imam dokumentaciju o tome”, rekao je Rojs dodavši da je Perković spriječio atentat na Tuđmana 1994. godine.

“Perković je tada došao preko preslušnih uređaja do originala, jedan general HV-a, taj je umro, bivši KOS-ovac, trebao je ubiti Tuđmana…”, rekao je Rojs.

“Spriječeno je ubojstvo Franje Tuđmana 1994. godine zahvaljujući Josipu Perkoviću”, rekao je Rojs.