ČERVAR UOČI ANGOLE: Na muci se poznaju junaci – ne treba misliti na kiks

Veliki optimizam vladao je u medijima i javnosti uoči početka Svjetskog rukometnog prvenstva. Svi zajedno smo već preskočili prvu skupinu i unaprijed upisali četiri boda za dalje, ali Japan nam je, potpuno zasluženo, pomrsio planove.

Izvor: Media servis

Hrvatska nije našla recept za hitre Japance, a kada Marino Marić kaže da nismo izgubili bod nego ga osvojili, ima potpuno pravo. Međutim, ne treba odmah ići od euforije do očaja, Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama i jedan je od velikih favorita za sam vrh. Već sutra protiv Angole sve se da popraviti.

“Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. Sutra je nova utakmica, moramo iskoristiti potencijale koje imamo. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti, odigrati čvrstu obranu, opet ponavljam da sve kreće iz obrane. Treba izdržati, na muci se poznaju junaci, i eto, to je naš zadatak”, najavljuje izbornik Lino Červar.

Kauboji sada moraju pokazati vrline koje ih tradicionalno krase – karakter i momčadski duh.

“Ne treba razmišljati o kiksu nego kako da se vratimo u normalu. Naravno, poslije ovakve utakmice s Japanom, i Angola je opasan protivnik psihološki, ali na nama je da se pripremimo i da budemo ono što smo bili prošle godine, što smo uvijek. Naravno, ako krenu opet neke greške i nesigurnost, bit će teško. Angolu i Katar moramo pobijediti”, rekao je naš najbolji pojedinac sinoć Marino Marić, a Ivan Martinović izjavio je:”Imamo još dvije utakmice u skupini, Angolu i Katar. Znamo da ne smijemo nikoga podcijeniti, nismo ni Japan, ali su oni odigrali jako dobru utamkicu protiv nas. Protiv Angole, trebamo se dobro spremiti, trebamo početi kako treba, biti agresivniji u napadu, pomoći našim golmanima. Cijelu utakmicu moramo dati sve od sebe.”

Utakmica protiv Angole počinje sutra u 18 sati, Katar i Japan sastaju se u 15:30. U skupini C vodi Katar s dva boda, Hrvatska i Japan imaju jedan, Angola je bez boda.