ČERVAR OKUPIO RUKOMETAŠE: Treba nam puno odricanja, truda i znoja

lino červar

Hrvatski rukometaši okupili su se u Zagrebu za prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo koje se u siječnju igra u Hrvatskoj.

Kauboji će do 31. prosinca trenirati u Ivanić-Gradu, a završna faza počinje na samu Novu godinu u Splitu. U sklopu te faze odigrat će i pripremnu utakmicu protiv Crne Gore u Spaladium Areni.

“Bavit ću se s igračima i s protivnicima. Fokusirat ću se na igru, rad, trening, analizu – sve što treba za jedno veliko natjecanje. Radit ćemo na svemu, od individualnog rada i grupnog rada na dalje. Imam mnogo ideja, a koliko ćemo uspjeti realizirati, vidjet ćemo”, rekao je izbornik Lino Červar i naglasio što je sve potrebno za uspjeh na velikom natjecanju:

“Potrebno je jako mnogo odricanja, truda i znoja. Trebat ćemo platiti visoku cijenu, ništa nije poklonjeno i to moram naučiti igrače. Moramo se boriti milimetar po milimetar, za svaki gol za svaku loptu‘”, istaknuo je Červar, a prenosi Media servis. .Početak priprema s nestrpljenjem čekaju i igrači.

FOTO: HRS
FOTO: HRS

“Mislim da je najvažnije da dobro odradimo pripreme i da ih svi preživimo. I da ono što izbornik traži predočimo na terenu tako da se nadam da će sve dobro završiti. Malo je dana, ali takva je situacija. Mi smo i jedini počeli pripreme ranije, druge sve reprezentacije počinju kasnije, ali prvenstvo je doma, ulog velik tako da ćemo malo istrpjeti”, rekao je vratar Ivan Stevanović. Luka Cindrić otkriva što će biti ključ njihove igre.

“Prije svega obrana, ona je neki naš zaštitni znak, želim da budemo poznati po čvrstoj obrani i polukontri. I napad također, generalno na svemu moramo raditi. Trenutno nema igrača koji igraju u Njemačkoj, ali nadam se da ćemo uspjeti organizirati. Mislim da će to izbornik dobro spremiti”, kazao je Cindrić.

Komentiraj