ČELNICI SPLITA PODNIJELI OSTAVKE: Znakovite su poruke Ivice Puljka – pogledajte

U Splitu je održana pressica na kojoj su službene ostavke podnijeli Ivica Puljak, kao i oba zamjenika, Bojan Ivošević te Antonio Kuzmanić, koji je trebao ostati na poziciji kako bi hladni pogon grada funkcionirao.

“Biti za Split, a ne od Splita, naš je moto i nadam se da će to biti bez političkih opstrukcija nakon što nam građani ponovno daju povjerenje”, rekao je Puljak. Dodaje kako nisu htjeli biti taoci političkih proces i problema u Gradskom vijeću te su odlučili dati građanima da odluče.

“Mi nismo htjeli dogovore sklapati u kafićima. Radije ćemo izgubiti na izborima nego se na takav način odnositi prema javnom novcu i građanima grada Splita. Danas je ostavku podnio i Antonio Kuzmanić, znajući da smo u pravu kada smo tvrdili da on može ostati kao zamjenik voditi grad  i danas znamo da smo u pravu, ali nismo htjeli da izborni proces diskutiramo beskonačno o raznim pravnim smicalicama s HDZ-om. To je njihov teren”, kaže.

Rekao je kako je Kuzmanić podnio ostavku kako bi u budućnosti mogli razgovarati samo o budućnosti Splita. “Od ostalih vijećnika očekujem ono što su obećavali, prvenstveno od HDZ-a, a to je da i oni podnesu opstavke na sljedećoj sjednici”, kaže.

“U ponedjeljak će biti novi dan kada ćemo se svi mi vratiti svojim poslovima i životima, ja ću se vratiti svojem poslu znanstvenika na fakultetu. Tražit ćemo podršku građana Splita da nastavimo ono što smo počeli”, kaže.

A na Facebooku je Puljak napisao:

Želimo živjeti za Split, a ne od Splita i zato idemo na izbore kako bi vi, građani, odabrali smjer kojim želite da naš grad ide. Čeka nas referendum za budućnost na kojem će se birati između stare politike koja se vodi ispod stola u političkoj trgovini i nove politike iza koje stoje samo građani!

Prije nekoliko mjeseci ponudili smo oporbi da idemo na izbore za gradsko vijeće. Rekli su da može, pod uvjetom da idemo i na izbore za gradonačelnika. Kada smo shvatili da nam prijeti teret paralize vlasti zbog situacije u gradskom vijeću, odlučili smo je razriješiti tako da građanima predamo odluku o tome tko će voditi Split jer sklapanje većine po birtijama i kupovanje vijećnika podjelom plijena i direktorskih fotelja za nas ne dolazi u obzir.

Radije ćemo otići s vlasti nego dijeliti vaš novac za potrebe političke trgovine. Podržavaš li ovaj smjer? Piši mi u komentare!