ČEKA SE ODLUKA SUDA U BIH: Mamić rekao da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu

Podijelite članak
Foto: Screenshot/N1
Foto: Screenshot/N1

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić, koji je nakon potjernice jučer uhićen i prespavao u pritvoru u Sarajevu, pojavio se pred sudom BiH.

Uz njega su bili brat Zoran Mamić i odvjetnik Zdravko Rajić, koji je o izručenju Hrvatskoj rekao:

“Prema sadašnjoj situaciji, prema dokazima u spisu, nema uvjeta za izručenje s obzirom na činjenicu da je gospodin Mamić državljanin Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će zahtjev biti odbijen”.

Mamiću su postavljena tri pitanja: Tko je i što je, ima li državljanstvo Bosne i Hercegovine i želi li biti izručen.

Na ročištu o ekstradiciji Zdravka Mamića sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović upitala ga je zna li zbog čega se nalazi pred Sudom. Mamić je rekao da mu je trenutna adresa u Tomislavgradu, a sutkinja ga je upozorila da dok traje postupak pred Sudom, svaku promjenu adrese mora prijaviti. Rekao je da je državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske, da posjeduje matične brojeve obje države”, piše N1.

Mamić je rekao i da je po zanimanju menadžer u sportu. Njegov branitelj je kazao da Mamić ne prihvaća dobrovoljno izručenje Hrvatskoj jer nema zakonskih uvjeta shodno činjenici da je državljanin BiH”.

Mamić je rekao i da se radi “o montiranom procesu”, i da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu.

Podsjetimo, Mamić je prošloga tjedna nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora s objašnjenjem da je oštetio Dinamo i proračun Hrvatske.

Presudu nije dočekao u Hrvatskoj, već je dan prije otišao u Međugorje.

Nakon toga je Republika Hrvatska zatražila od BiH njegovo izručenje pozivajući se na sporazum o međunarodnoj pravnoj suradnji u kaznenim stvarima.

Komentiraj