ČEKA SE ODLUKA: Plenković, sadašnji i bivši ministri na Povjerenstvu za sukob interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijet će odluku o pokretanju postupka protiv premijera Andreja Plenkovića koji je prijavljen da je 2003., dok je bio službenik u Ministarstvu vanjskih poslova kupio stan po povlaštenim uvjetima.

Izvor: Media servis

Povjerenstvo predlaže nepokretanje postupka protiv Plenkovića jer u to vrijeme nije bio dužnosnik.

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o mogućem pokretanju postupka protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Povjerenstvo će odlučiti hoće li pokrenuti postupak i protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobu koja je vještačila u predmetu Fimi medija, gdje jedan od okrivljenika HDZ.

Bivši ministar Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva koje će odlučiti hoće li pokrenuti postupak zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz površinu njegove kuće.

U slučaju državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira Povjerenstvo će donijeti odluku nakon što je protiv njega pokrenulo postupak zbog povreda načela jer se nije povukao iz postupka donošenja izmijenjenog zakona o najmu stanova.

Na sjednici će također biti donijeta odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu čelnice GLAS-a Anke Mrak-Taritaš koja je prijavljena da je, dok je bila ministrica graditeljstva, na otoku Krku pogodovala privatnom investitoru koji je gradio protivno rješenju o gradnji.