CEH PLAĆAJU ZAGREPČANI: Fešta političara i uzvanika u Kavani na dočeku vatrenih – 106 tisuća kuna

doček, vatreni 15

Na stranicama Grada Zagreba može se pronaći zanimljiva odluka gradonačelnika Milana Bandića, kojom se odobrava isplata 106.000 kuna “za konzumaciju jela i pića u vezi događanja koja su se odvijala u Kavani na adresi Trg bana Josipa Jelačića 9 prilikom dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske pri povratku sa Svjetskog nogometnog prvenstva”.

Troškovi jela i pića platit će se iz – proračunske zalihe tvrtki Plesnjak d.o.o., stoji u odluci.

Podsjetimo, na tom slavlju u kavani na Trgu, bili su i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i mnogi drugi ministri i ostali dužnosnici, ali i sportaši i drugi uglednici.

U obrazloženju Bandićeve odluke se kaže:

“S obzirom da se radilo o izuzetno važnom događaju ne samo za sport, već i za sve građane grada Zagreba kao i za sve goste grada Zagreba koji su toga dana boravili u gradu organizirao se doček nogometne reprezentacije na Trgu bana Josipa Jelačića. Sam doček je probudio veliki interes nacije te je bilo potrebno osigurati posebno mjesto okupljanja za sve uglednike i goste gradonačelnika i Grada Zagreba.

Prema procjeni organizacije jedino moguće rješenje s obzirom na lokaciju samog dočeka je Kavana na lokaciji Trga bana Josipa Jelačića koja je naposljetku ugostila sve važne dužnosnike Republike Hrvatske, sportske djelatnike, sportaše i ostale.

Gradonačelnik Grada Zagreba potpisao je suglasnost o korištenju proračunske zalihe u iznosu od 106.000,00 kuna u svrhu financiranja dočeka Hrvatske reprezentacije Hrvatske.

Slijedom navedenog, gradonačelnik Grada Zagreba usvaja dostavljeni prijedlog Zaključka o korištenju sredstava proračunske zalihe”.

Komentiraj