ČEFERIN IZ ATENE: Huligani su rak nogometa, grčki premijer: Ova pošast truje sport!

Slike sukoba BBB-a i grčkih navijača obišle su svijet, a tema su i današnjeg sastanka predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina i grčkog premijera Kyrgiakosa Mitsotakisa.

Izvor: Media servis

Čelni čovjek krovne europske nogometne organizacije kazao je da su ovakvi huligani rak nogometa i da ih se ne naziva navijačima. S njim se složio i grčki premijer.

“Nažalost prati nas bol smrti još jedne osobe zbog slijepog navijačkog nasilja, pa se naša podrška Michalisovoj obitelji pretvara u slogan djelovanja protiv ove pošasti – pošasti koja, truje sport i društvo, ali kao što smo nedavno vidjeli čak i odnose između naših država.”

Za Grčku je ovo trebao biti veseo dan jer se igra europski Superkup između Manchester Cityja i Seville, nastavio je grčki premijer.

“Ali nažalost odvija se u sjeni žalosti zbog djela kriminalne skupine. Govorimo ovdje o navijačima koji pod izlikom utakmica putuju Europom organizirajući tučnjave.”

Mitsotakis se požalio da ni neke poduzete mjere nisu smirile stvari.

“Ovaj fenomen je internacionalan, bezvremenski je, kompleksan je, a dokazano je da ni pooštravanje kazni koje smo uspostavili ni postojeći mehanizmi prevencije ne funkcioniraju uvijek kako bi trebali.”

“Zamislite kakva osoba morate biti da napadnete drugu jer nosi drugačiji dres? Oni su rak nogometa. To nisu fanovi. Ne zovite ih tako. To su ljudi koji koriste nogomet za njihove idiotske ideje. Oprostite, ne mogu to pristojnije reći”, poruka je Čeferina.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!