ČAČIĆ PRED DERBI NA POLJUDU: Želimo pobijediti, nema priče u stilu “u derbiju je sve moguće”

Uoči velikog derbija na Poljudu protiv Hajduka, trener Dinama Ante Čačić održao je pressicu i najavio važan susret.

“Veselim se najvećem derbiju, kao i moji igrači. Čeka nas zaista prekrasan ambijent, domaćini to znaju napraviti. U dobrom smo raspoloženju i želimo mjesec završiti na najbolji mogući način.

Nakon Hajduka čekaju nas Milan, Osijek i Chelsea. U domaćem nogometu nemamo boljeg poticaja od ovakve utakmice, tako da je to stvarno dobra uvertira i dobra proba za Milan”, rekao je Čačić i dodao:

“Brine nas jer smo zbog crijevne viroze jučer bili lišeni Nevistića, Bulata i Emrelija, a sada su virozni Ljubičić i Štefulj. Nadam se da neće biti veće epidemije u svlačionici. Očekivanja su velika, interesira me da pokažemo kvalitetu, rekao sam igračima da nema priče u stilu “u derbiju je sve moguće”, mi imamo kvalitetu, želimo je pokazati i izaći iz susreta kao pobjednici”.

Čačić je potom rekao kako je zadatak biti na maksimumu. “Imamo velik fond igrača, možemo rotirati pola momčadi i to je naša prednost. Što se tiče domaćina, u tonusu su, imaju 13 od 15 osvojenih bodova pod novim trenerom. Imat će pune tribine, to garantira da ćemo gledati dobru utakmicu. Ja sam optimist, vjerujem da ćemo pokazati kvalitetu”.

Čačić kaže i kako ova utakmica neće riješiti prvenstvo, kako god da završi, ostaju još dvije trećine, 72 boda su u igri.

“Moramo biti fokusirani na svaku utakmicu, treba nam dinamika osvajanja bodova kako bi se zadržali na vrhu. Nijednog trenutka ne smijemo pomisliti da je prvenstvo gotovo, Hajduk ima ozbiljne ambicije, ne smijemo zanemariti ni dizanje Osijeka, koji je već u dobroj seriji”.