ČAČIĆ O CRNOJI I KRAĐI MANDATA: Ja sam za ministrovu ostavku – i mislim da nisu ukradeni ničiji mandati

radimir čačić

Radimir Čačić, predsjednik Reformista i saborski zastupnik glasao bi za ostavku ministra Mije Crnoje, a sumnja i da je bilo krađa mandata o kojima govori Tomislav Karamarko.

Na pitanje smije li se jedan ministar ponašati kao što se ponaša Mijo Crnoja, ministar branitelja, te može li nakon svega ostati na dužnosti, Radimir Čačić je gostujući na N1 rekao:

„Tako se ne smije ponašati član vlade. Tu je tanka granica između prekršaja i kazenog djela. Tu nema argumenata poput onog ‘ja sam tu jer mi je lakše doći do papira’. Sasvim je svejedno. Ako se radi o utaji poreza to ne može biti predmet razgovora. Nitko tko želi biti ministar ne može si to dozvoliti.“

Misli i kako će između Karamarka i Oreškovića postojati konsenzus kada je u pitanju sudbina Crnoje.

„Ako ne, glasat ćemo o tome u Saboru, ja osobno za ostavku, a vjerujem da će biti mnogo takvih“, rekao je Čačić.

Čačić ne vjeruje niti u krađu mandata, ali nema ništa protiv da se sve to ispita.

Nemam ništa protiv da se to ispita, ali bih rekao da se počne snositi odgovornost i za riječ i nedjela“, rekao je Čačić. „Bio je period kad se kralo bez ostatka, kad je bilo jasno da se krade. To je bio period do 2000. godine. Kad je sud odabirao komisije kralo se maksimalno. Onda je oporba nametnula da stranke kontroliraju same sebe. To je sasvim druga priča. Nakon toga sva priča o ozbiljnim krađama, ako mene pitate iskreno u to sumnjam što ne znači da to ne treba provjeriti.“ (p. m.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!