ČAČIĆ NAKON ŠIBENIKA: Ostajem li na klupi? To nije pitanje za mene…

“Vidjeli ste utakmicu, imali smo dobro otvaranje i par čistih situacija da pojačamo vodstvo te dovedemo utakmicu sigurno do kraja”, rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon poraza od Dinama i ispadanja iz Hrvatskog kupa.

“Dogodilo nam se da na kraju primamo te golove koje primamo”, rekao je Čačić. “Imali smo dosta problema prije utakmice, ali nemam što zamjeriti igračima. Trudili su se, ali nije lako igrati na ovaj podlozi. Imali smo dosta prilika, ali utakmicu smo prokockali u prvom dijelu, kad nismo realizirali prilike. To nam je problem već mjesec dana.”

O zamjeni “Drmić je već na poluvremenu osjetio aduktor. Pokušao je, ali smo ga izvadili kad više nije mogao”.

Govorio je i o nedostacima, koji su se najviše vidjeli u završnici.

“Nama je, kad pogledate listu strijelaca, devet golova dao Petković kojeg nemamo, osam Oršić, a šest Ivanušec. To nije lako nadomjestiti”.

O svom statusu je rekao:

“Trener je uvijek taj koji više snosi odgovornost kad je rezultat loš nego što ima zasluge kad je dobar. Ali, vidite što nam se događa. Nogomet je igra koja nosi puno iznenađenja.

Naši ciljevi su bili otići do kraja u oba natjecanja, ali na ovome smo evo pokleknuli. Nisam primijetio nedostatak energije ili da momčad nije htjela. Svi su dali sve od sebe da dođemo do pobjede, ali nismo u tome uspjeli… Neki su sretni zbog našeg ispadanja. Prema Dinamu se ne stvara neka medijska pozitiva. Ja sam uvijek spreman za kritiku, ako je konstruktivna. Ostajem li? To nije pitanje za mene – zaključio je Čačić.