BUTKOVIĆ O TOMAŠEVIĆU: Za najaviti maksimalnu stopu poreza na dohodak, morate biti politički nepismeni

U Zagrebu se u ponedjeljak održala sjednica šireg predsjedništva HDZ-a nakon koje je izjavu za medije dao ministar Oleg Butković.

Među ostalim Butković je komentirao najavu zagrebačkog gradonačelnik Tomislava Tomaševića o uvođenju maksimalne stope poreza na dohodak zbog Vladinog ukidanja prireza.

“Najaviti građanima da ćete uvesti maksimalnu stopu poreza na dohodak, za to morate biti politički nepismeni”, rekao je Butković.

Osvrnuo se i na tvrdnje oporbe da se s obnovom Banovine čekalo da bi se pogodio dobar trenutak uoči izbora.

“To što oni govore nema veze s pameću, ali ulazimo u izbornu godinu pa ćete slušati sve više takvih nebuloza”, rekao je te dodao: “Imate postupak koji ima svoj početak i kraj. Ne možete ništa ubrzavati mimo zakona. To nema veze s tajmingom.”

Upitan o izjavi saborskog zastupnika Nine Raspudića, koji je ustvrdio da je Vladina nabava cjepiva “veleizdaja” i “najveća pljačka u povijesti”, Butković je rekao:

“Oni misle da će takvim izjavama nešto dobiti. Mislim da se trebamo prisjetiti tih vremena korone kada se neki zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta nisu htjeli ni cijepiti… Ovo su predizborne izjave za koje oni misle da će im nešto donijeti. Neće im ništa donijeti i to je pucanj u prazno.”