BUTKOVIĆ O NESTALOJ JAHTI: Preuzimam odgovornost – smijenio sam odgovorne

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izvijestio je javnost o internom nadzoru koji je proveden zbog nestanka zapečaćene ruske jahte sa suhog veza iz Brodogradilišta u Betini.

Izvor: Media servis

Utvrđena su dva glavna problema: ”Prvo samo pečaćenje i nadzor te jahte i drugo pravovremena informacija svim lučkim kapetanijama.

Ja kao ministar preuzimam svu odgovornost i donio sam određene odluke. Razriješio sam načelnika sektora za sigurnost plovidbe koji je bio direktno odgovoran javiti to svim lučkim kapetanijama, i naravno razrješenje lučkog kapetana u Šibeniku i voditelja ispostave u Betini”.

Napomenuo je da je u Hrvatskoj ukupno pet jahti blokirano i da u razgovoru s tim osobama nije stekao dojam da su propuste učinili namjerno.

”Protiv njih će biti pokrenuti i stegovni postupci, a sud će odlučivati dalje. Vjerujem da se to više neće dogoditi jer su temeljem ove situacije poduzete dodatne mjere što se tiče nadzora svih tih jahti i što se tiče informacija svim lučkim kapetanijama i drugim službama”.