BURNO U SPLITU: Vijećnik SDP-a Davor Matijević kazneno će prijaviti Ivicu Puljka

SDP-ov gradski vijećnik Davor Matijević, rekao je za N1 da je odlučio podići kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Puljka. Puljak je, kaže, u jučerašnjem gostovanju na HRT-u klevetao i njega i SDP.

“Optužuje da smo tražili gradski prostor za SDP. Nikad nisam nasamo razgovarao s gradonačelnikom Puljkom i za svjedoke planiram pozvati sve gradske vijećnike koji su bili dio ove programske suradnje. Podići ću danas prijavu zbog kaznenog djela klevete i privatnu tužbu zbog nadoknade štete, koju ću dati u humanitarne svrhe. Političari moraju paziti što javno govore. Žao mi je da je krenuo lažima i klevetama u kampanju. Daje mi razloga za vjerovati da će ovo biti prljava kampanja. Morao sam se zaštititi pravnim putem, nije prvi put da kleveće i mene i SDP”, rekao je za N1 Matijević.

Naglasio je i da Puljak nije imao niti jednu opstrukciju od strane SDP-a, a sad ih za to optužuje.

Ostavke Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića i novi izbori previše su za Split, kaže Matijević.

“Što je najgore, sve skupa generirao je gradonačelnik Puljak. Cijeli manevar je da se zaštiti njegov zamjenik Ivošević, on ima optužnicu DORH-a zbog prijetnji novinarki. Sve laži i klevete koje on izgovara u zadnje vrijeme su manevar da se zaboravi na ono najvažnije – da ima problema u najbližem timu. Gradonačelnik koji je zagovarao kulturan Split odavno je prešao tu granicu. Niti je kulturno da laže i kleveće niti da njegov zamjenik lupa šakom u zid na sjednicama Gradskog cijeća i vrijeđa ljude i bude verbalno nasilan prema ženama s pozicije moći koju ima. Gradonačelnik je odlučio, umjesto da riješi problem u svojoj kući, da cijeli grad žrtvuje”, kaže Matijević.