BURNO U SABORU: Premijer zastupnike tražio na Googleu da bi odgovarao na njihova pitanja

SDP-ovac Arsen Bauk uočio je današnji obrazac premijera Andreja Plenkovića jer je aktualno prijepodne u Saboru danas obilježila jedna riječ – Google.

Izvor: Media servis

Naime, na ozbiljna pitanja zastupnika premijer Plenković se uporno pozivao na Google.

“Obrazac kojim premijer danas odgovara je da vidi tko postavlja pitanje, gugla što je rekao i onda bez obzira na pitanje govori o svome pa predlažem da sljedeći put umjesto premijera dođe Google ili da snimi odgovor‘‘.

Premijer je potom prihvatio Baukovu šalu, a onda se obratio sljedećem zastupniku:

“Poštovani zastupničke Kuzmanić, vi ste to sve lijepo pročitali, a ja ću vam onda lijepo odgovoriti, ali bez čitanja. I vas smo guglali pa smo otprilike znali u kojem ćete smjeru ići. Još nitko nije postavio pitanje da nismo znali što Google o vama misli‘‘.

Poželio je i ministar gospodarstva Davor Filipović smisao za humor svog šefa prilikom odgovora SDP-ovki Mireli Ahmetović, kojoj je rekao: ‘‘Ja sam isto guglao, ali nisam mislio da ćete postaviti ovako benigno pitanje‘‘.

‘‘Meni je nevjerojatno da ste mene morali guglati i da ste očekivali teži odgovor. Ne bojite se valjda jedne komesarke”, vratila mu je Ahmetović.

Nezavisna Katica Glamuzina zanimala se za stanje u zdravstvu i podsjetila na slučaj smrti novinara Vladimira Matijanića, ali premijer je opet udarao po svome:

‘‘Takve retoričke figure ako su domet vašeg pitanja, OK. To čak ni na Googleu nismo mogli anticipirati‘‘, rekao je.

I dalje je tijekom cijelog Aktualca premijer – guglao. Možda bi bilo korisno da provjeri i što Google misli o vladajućoj strukturi.