BURNO U GORICI: Nakon vodstva Dinama domaćini pobijedili u sudačkoj nadoknadi

Gorica je ugostila Dinamo u susretu 12. kola SuperSport HNL-a, uz spoznaju kako nikada u povijesti nisu zabilježili pobjedu protiv Dinama.

Dinamo je odmah napao i u 3. minuti prva prilika. Bulat se izborio za udarac iskosa, ali je pucao ravno u Banića. U 8. minuti velika prilika. Ademi je dobio loptu na 25 metara i sjurio se u šesnaesterac i  pucao u blo, a odbijanac prihvaća Ljubičić koji silovito puca, ali pogađa Banića ravno u glavu.

U 15, Baturina puca, lopta se odbija u korner, netko pada u 16, ali VAR kaže da nema penala za Dinamo. U 20. minuta Gorica nije došla ni do gola Dinama niti uputila udarac. U 22, sa 20 metara uca Bulat, ali ravno u Banića.

I onda u 24, prilika Gorice. Ndockyt je prošao Bernauera, ubacio, prima loptu Matavž koji spušta Mitroviću, on puca, ali blokira Perić.

Popušta pritisak Dinama. Gorica nešto pokušava, prošlo je pola sata igre. Onda opet kreće Dinamo i sjajna prilika u 32. minuti. Ljubičić je lijepo gurnuo prema Drmiću koji na pet metara nije uspio doći do lopte. Minutu kasnije dupli pas Mišića s Drmićem, a onda Mišić u dobroj prilici puca loše.

U 35. sjajna duga lopta za Basturinu koji se sjurio prema Baniću, ali nije osjetio Ndockyta koji dolazi s leđa i spašava. U 45. sjajan udarac Vidovića sa 16 metara, ali malo pokraj stative.

U drugom poluvremenu Jakirović je zamijenio Bernauera i Vidovića, a u igri su Špikić i Moharrami. Kod Gorice su u izašli Blummel i Raspopović, a ušli su Soldo i Nielsen.

I Špikić je odmah sjajno opalio s ruba šesnaesterca, a Bnić je to jedva odbio. U 52, Ademi je gurnuo loptu u for Drmiću, ali mu Maloča u zadnji trenutak izbija loptu u korner. U 57. odlična akcija Dinama, Ademi je propustio loptu na rubu 16, a Bulat je slabo pucao.

U 60. prava bomba Baturine s 20 metara, ali brani Banić. Dinamo želi do gola., nadmoćan je, stalno napada…. U 63. Dinamo konačno vodi. Sjajan prodor Bulata koji se sjurio u 16 metara, pa u sredinu vratio za Ademija, koji odlično pogađa gornji kut Banića.

Nakon sjajnog prodora Bulata, kapetan Ademi je odlično pogodio gornji klut Banića za vodstvo Dinama.

U 70. velika pogreška obrane Dinama i Gorica zabija za 1:1. Potpuno je sam ostao Vujnović koji je strašnim udarcem svladao Nevistića.

U 72, strašan udarac i greda Špikića, ali je bio u zaleđu. U 77. sjajan prodor i udarac Baturine, ali malo iznad gola.

U 82. sjajan slalom Mišića koji je prešao nekoliko igrača, ušao u 16, oštro puca, ali nije uspio.

Prava ofenziva Dinama. Burno pred golom Gorice, ali nema gola.

I kada to nitko nije očekivao Jurić je dobio loptu kroz Dinamovu obranu i na ulasku u šesnaesterac zakucao u gol za 2:1.

SASTAVI
Gorica (4-2-3-1): Banić – Raspopović, Maloča, Krizmanić, Štiglec – Mrzljak, Pršir – Ndockyt, Blummel, Mitrović – Matavž

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić – Ristovski, Bernauer, Perić, Ljubičić – Ademi, Mišić – Baturina, Bulat, Vidović – Drmić