BURNO OKO LNG-A U SABORU: Jandroković ne dopušta SDP-ovcima puštati tonske snimke

jandroković

SDP se bori protiv Konačnog prijedloga zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin tzv. lex LNG, pa je podnio 360 amandmana!

SDP je nezadovoljan odbijanjem vladajućih da se o tom zakonu, umjesto po hitnom postupku, raspravlja kroz dva čitanja.

O samom zakonu neće se glasovati, ali bi izjašnjavanje o amandmanima moglo potrajati cijeli dan, s obzirom na pravilo da predlagatelj amandmana ima pravo dvije minute obrazlagati svaki amandman.

Amandmani SDP-a se redom odbijaju, ali SDP-ovci koriste mogućnost od po dvije minute da dodatno pojašnjavaju koliko je NLG štetan za Hrvatsku i taj kraj.

Poslije prvog odbijanja amandmana šef SDP-a Davor Bernardić rekao je da tzv. lex LNG jako podsjeća na lex Agrokor.

Kada im je odbijen šesti amandman, Arsen Bauk je počeo puštati snimke, jer su snimili stotinjak građana Primorsko-goranske županije koji govore zašto je lex LNG loš.

“Ovo nije predviđeno poslovnikom. Ovdje zastupnici govore, a ne da puštamo tonske zapise”, usprotivio se predsjednik Sabora Gordan Jandroković. “Ovo su nova pravila igre i molit ću Odbor za Ustav da se o tome očituje”.

Bauk je opet pustio snimku, ovaj put gradonačelnika Krka, pa je zaradio opomenu, jer Jandroković u 21. stoljeću birokratski ne dopušta korištenje tehnike.