BURNO NA ZAGREBAČKOJ SKUPŠTINI: Oporba navalila na Tomaševića

Trudom oporbe ponovno se najveća rasprava na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba povukla oko mjere roditelj-odgojitelj i problema s otpadom, tema koje nisu dio dnevnog reda.

Izvor: Media servis

MOST-ovac Trpimir Goluža nije štedio zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. ”Vaše upravljanje Gradom mnogi drže većom elementarnom nepogodom od potresa. Presuda Visokog upravnog suda kojom je ukinuta Vaša odluka o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj teška je blamaža za Vas osobno, za Grad Zagreb, ali i za Gradsku skupštinu. Ona je dokaz da ste spremni čak i na prouustavno djelovanje”.

Pa je pozvao Tomaševića da razmisli o ostavci. “Navode da se radi o protuutavnim odlukama ne znam otkud krijepite i gdje to stoji u odluci Visokog upravnog suda. Mi ćemo uz konzultacije s pravnim stručnjacima predložiti nove izmjene odluke vezane za mjeru roditelj-odgojitelj”, odgovorio je gradonačelnik.

Na istoj temi inzistirao je iz Stranke rada i solidarnosti Nenad Predovan. “To je vaš strašan poraz, nedopustiv za ozbiljne političare. Kad bih vas pitao u maniri kako vi pitate i razgovarate s oporbenim zastupnicima, pitao bih vas je li vas sram zbog toga. Pitat ću vas nešto pozitivnije jeste li iz toga naučili lekciju?”

“Ja bih vas isto tako mogao pitati je li vama neugodno zbog toga što je vaša stranka donijela odluku o roditeljima odgojiteljima, mjeru za koje je Sud utvrio da nije ispunila svoje ciljeve”.

Potom je stiglo i pitanje iz Tomaševićeve platforme Možemo od zastupnice Marijana Rimanić oko odvoza otpada, nakon što je grad tjednima bio zatrpan smećem.

”Koja su unaprjeđenja u radu Čistoće postignuta u posljednjih mjesec dana”. “Rekli smo da će trebati nekoliko tjedana da se stvari stabiliziraju i doista jesu. Mislim da se to vidi i po društvenim mrežama i po reklamacijama koje dobivamo, a koje su znatno pale”.

Da bi Gordana Rusak iz Stranke rada i solidarnosti uz slajdove fotografija gradonačelniku prigovorila što prikupljeni biootpad protuzakonito zakopavaju na Jakuševcu.

”Hoćete li, gospodine gradonačelniče, zaustaviti tu praksu vi sami ili će ih zaustaviti institucije ili će to učiniti sami rađani kojima je voda došla do grla?”

“Što ukrali ste fotografije? Može Skupština dobiti kaznu. Ovo su fotografije i snimke udruge Ekologija grada. Evo, pozdravite mi tu Udrugu koja je četiri dana osnovana nakon što sam postao gradonačelnik, a i vidim da dobro surađujete. Inspekcije su tamo svaki dan i ako ima išta problematično pa valjda bi našli.”..odgovorio je Tomašević i rekao da se na Jakuševac odvozi kontaminirani biootpad.

“Ja vam vjerujem da je tako, istina je, kontaminiran je, ali ste vi doprinijeli tome da bude kontaminiran. Vi ste sabotirali skupljanje otpada na način da ne dijelite vrećice za odvojeno prikupljanje otpada.”

“Popit ću si Praxiten prije aktualnog sata.”

A potom je uslijedila rasprava kako su je dnevnim redom koncipirali vladajući.