BURA ZBOG PENAVE I PLAKATA: Obitelj Jeana-Michela Nicoliera traži da se ukloni njegova slika s plakata

Nastavljaju se reakcije na najavu vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave koji je ponovno uputio, kako kaže – molbu svima onima kojima postrojba HOS-a smeta da ne dolaze na godišnjicu u Vukovar.

Rekao je i da će se godišnjica održati pod sloganom “Vukovar, moj izbor i u dobru i u zlu” prema riječima vukovarskog branitelja HOS-ovca Jean-Michela Nicoliera.

Njegova obitelj poručila je da je šokirana i od vukovarskog gradonačelnika traži da se njegova slika ukloni s plakata, javlja HRT.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je da će Kolonu sjećanja voditi pripadnici HOS-a, a da će se održati pod sloganom “Vukovar, moj izbor i u dobru i u zlu”. Bile su to riječi vukovarskog branitelja, HOS-ovca Jean-Michela Nicoliera, ubijenog na Ovčari.

Nakon Penavine najave obitelj pokojnog Nicoliera poručila je da je šokirana i od vukovarskog gradonačelnika traži da se uklone njegove slike s plakata. Penava danas ponavlja isto: s obitelji, kaže, nije kontaktirao, ali jest s braniteljima – pripadnicima HOS-a. Kaže kako mu je čovjek kojem beskrajno vjeruje, HOS-ovac Damir Markuš, prenio da će Nicolierov brat biti u koloni jer, kaže, nikad neće izdati HOS.