BURA U ŽIVOM ZIDU: Odstupilo varaždinsko predsjedništvo – na liste se stavljaju supružnici, prijatelji…

Podijelite članak

Živi zid 1

“Tek što smo (prije nepuna četiri tjedna) izabrani na rukovodeće funkcije gradske organizacije Varaždin, jučer smo odlučili dati neopozive ostavke na svojim pozicijama”, objašnjavaju članovi predsjedništva Živog zida iz Varaždina, s kojima je odstupilo još 15 članova.

“Na jučerašnjem sastanku članova stranke Živi zid s područja III.izborne jedinice, predsjednik gradske organizacije Živog zida Varaždin Denis Mladenović, dopredsjednica Valentina Drk i tajnik Ivan Pavlinić javno smo iznijeli svoje nezadovoljstvo i dali ostavke, a kasnije tijekom dana je želju za izlaskom iz stranke izrazilo petnaestak članova varaždinske organizacije”, javili su iz varaždinskog Živog zida u nedjelju navečer za N1.

“Najveći motiv nedavno izabranog vodstva gradske organizacije stranke bila je snažna ideologija stranke, koja zagovara pomoć obespravljenima i potrebitima, borbu protiv korupcije, rasprodaje, nepotizma, rad u službi malog čovjeka, mladih i djece. Dogovorili smo se da ćemo dati sve od sebe i zajednički težiti k tome cilju, ubrzo okupili zavidan broj novih članova i krenuli s radom, ali isto tako i obećali jedan drugom da ćemo zajednički odstupiti čim doživimo ili osjetimo bilo kakvu netransparentnu, sumnjivu ili upitnu stvar koja bi mogla naštetiti nama i našoj okolini ili, ako ne daj Bože, vidimo da ideologija stranke nije onakva kakvom se predstavlja.

Ovih dana doživjeli smo niz negativnih situacija koje su, kad se sve zbroji u prvom redu rezultirale našim strahom, razočaranjem, a time i ostavkama te istupanju velikog broja ostalih članova”, nastavljaju potom.

“Proteklih dana bilo je jasno vidljivo u medijima, a i potvrđeno nam od nekih istaknutih bivših članova, da i dalje postoji spor među članovima stranke i da situacija još uvijek pravno nije riješena (navodna lažna prošlogodišnja skupština i promjena statuta, status članova Gabrića, Kekeza i ostalih), a nama je izričito rečeno da je to završena priča i da ne brinemo oko toga”, kažu, te dodaju da su – budući da su  “uvidjeli da se spremaju nepotističke radnje u vidu stavljanja životnih partnera, supružnika i prijatelja na liste za predstojeće izbore”, te su “zatekli nejasno financijsko stanje i čak morali podmiriti neke prijašnje dugove (najam štanda za humanitarnu akciju)”, “ogorčeno shvatili da su srčano i naivno uletjeli u jednu naočigled sumnjivu priču”.

“Pa je naša ostavka sasvim opravdana i logična. Razočarani smo takvim raspletom situacije, ali smatramo da je jedino to ispravno.”

Priopćenje potpisuje Denis Mladenović.

Komentiraj