BURA U SABORU: Ulice u Hrvatskoj nose imena po ustaškim dužnosnicima – rekla je Jeckov

Danas je u svom slobodnom govoru SDSS-ova Dragana Jeckov spomenula ulice u desetak hrvatskih gradova koje nose ime ili po ustaškim obilježjima ili ustaških dužnosnika.

“Nisu ulice nazvane zbog zasluga tih ljudi na drugim poljima, to je napravljeno samo zbog rehabilitacije ustaškog režima”, rekla je Jeckov i pozvala zastupnike da “naprave sve da se ova zemlja prestane sramotiti na ovaj način”.

Izazvalo je to najprije reakciju Hrvoja Zekanovića. “Ne mogu vjerovati da 2020. imamo isto ispiranje mozga koje smo imali od 1945 do 1990. Ovo je hrvatska država koja je nezavisna. Ne mogu vjerovati da smo pet minuta slušali o ustaškom režimu i to iz vaših usta”, rekao je Zekanović i zaradio opomenu jer je zlouporabio institut povrede poslovnika.

Davor Dretar iz Domovinskog pokreta je u replici rekao “Vi ste članica koalicije koja vlada i nećemo govoriti o motivima koji su vas doveli s ovom temom. Ne razumijem čemu ovakav govor, vi ste na vlasti pa provediti te promjene. a ne ovako izazivati nove podjele”, rekao je Dretar i spomenuo kako i u Beogradu ulice nose ime po zločincima.

Jeckov se javila za povredu poslovnika. “Ja sam zastupnica i predstavljam srpsku zajednicu, a kako se zovu ulice u Beogradu ostavimo poslanicima u Srbiji”, rekla je i zaradila opomenu jer je zlouporabila povredu poslovnika.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!