BURA OKO TRI MAJMUNA: Evo što su poručili jedan drugom Grbin i Plenković

Ne prestaju reakcije na potez vlasnika riječkog kafića “Three monkeys”, koji je preko društvenih mreža poručio članovima, simpatizerima i glasačima HDZ-a da nisu dobrodošli.

Izvor: Media servis

Nakon riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, reagirao je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, kojemu je naknadno odgovorio i premijer.

“Za mene je diskriminacija neprihvatljiva. Mislim da je reakciju na loše postupanje Vlade mogao izraziti i na drugi način. Daleko više me šokira reakcija predsjednika Vlade, usporediti sebe, HDZ, koji je na vlasti u Hrvatskoj i koji je tu vlast često zloupotrebljavao, pa i na način da diskriminira druge, s patnjom Židova u Drugom svjetskom ratu, je ispod svake razine.”

Na tu temu danas se ponovno osvrnuo premijer Andrej Plenković koji je, podsjetimo, jučer rekao da izjava vlasnika riječkog kafića graniči s fašizmom i rasizmom.

“Grbin ne prati igru, uključuje se kasno, krivo, izvrnuto od onog što je bit i vadi riječi iz konteksta”, poručio je danas premijer.

“Takve naknadne izjave gdje se nešto nastoji ušićariti na ničem su jadne. Izjava gospodina Grbina je jadna, patetična, kriva, neispravna, pogrešna, politički promašena skroz.”

Jučerašnji oštar odgovor premijera Plenkovića komentirao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je poručio da je odmah pozvao na smirivanje strasti što se, kaže, i dogodilo. “Rijeka je ponosna i ispravna. Pogrešna objava jednog ugostitelja na društvenim mrežama, koju je relevantna politika već osudila, ne iziskuje ovakvu premijerovu reakciju”, rekao je Obersnel.

Komentiraj