BURA OKO OTPADA: Zastupnik Petek u krivu – Čistoća dobro radi svoj posao

otpad, smeće

Zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek tvrdio je u snimci koju je objavio da se vidi kako djelatnici Čistoće podižu kontejnere od kojih je jedan plavi, a drugi žuti i oba se prazne u istom kamionu.

Bilo je to u Kranjčevićevoj ulici, ali se pokazalo da je bio u krivu.

“Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu”, napisao je Petek u statusu uz snimku na Facebooku.

No, Petek je danas priznao pogrešku. Nasjeo je, jer pod zemljom su kontejneri različite boje, ali iznad zemlje jasno stoji oznaka da se u oba ubacuje plastika/metal, a ne papir.

“Da, točno je da je pod zemljom jedno, a nad zemljom drugo. Nažalost, iz kuta iz kojeg je snimljen video ne vide se oznake koje su nad zemljom”, kazao je danas Petek.

O slučaju se oglasio i Zagrebački holding putem glasnogovornice Senke Knežević.

“Kao što vidite ovdje se radi o dvije identične vrste otpada. I ono što smo utvrdili, prilikom pražnjenja ovih spremnika nije došlo do pogreške u proceduri. Pražnjeni su plastika i metal u isto vrijeme i nije došlo do miješanja različitih vrsta otpada. Žao mi je što ova situacija nije iskomunicirana na najbolji mogući način i ispričavam se medijima jer su imali pravo jučer dobiti cjelovitu informaciju i do ovoga ne bi došlo da smo jučer kompletnu informaciju objavili”, kazala je Knežević.

Dodaje da će Holding razmotriti pravne opcije jer se ovdje radi o širenju lažnih informaciija. Također, odgovorni će snositi posljedice, ali Knežević za sada ne želi iznositi detalje.

Slučaj je prokomentirao i gradonačelnik Bandić:

“Drugo im ništa nije ni preostalo nego da lažu, petljaju i podvaljuju. To je njihov sastavni dio posla. Ja bih na njihovom mjestu bio konstruktivan, ukazivao na greške gradonačelnika, jer on nije Bog ni svetac, jer učini grešku radeći, tko radi taj može pogriješiti. Ono što je dobro bi pohvalio i afirmirao, a ne insinuirao i lagao. Nismo mi bedasti da molimo ljude da odvajaju otpad pa da sve skupa trpamo u kamion”, poručio je Bandić.

PISALI SMO:

VIDEO: NEVJEROJATNO – Zašto građani odvajaju otpad kad on završava u istom kamionu?! – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/PetekRenato/videos/228676627681732/” bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!