BURA OKO MINISTRA: Karamarko kaže ako je sve istina – bit će sankcija, Crnoja prijeti tužbom

božo petrov, tomislav karamarko

Nakon što je Mijo Crnoja doveo biskupa Vladu Košića i posvetio ured Ministarstva branitelja u koje je uselio, počele su u medijima iskakati razne aferice i nepodopštine ministra, koji je dobio i veliku podršku u Savskoj gdje branitelji mjesecima prosvjeduju.

Najprije je izašlo kako je gospodin ministar Crnoja prijavio adresu na jednoj baraci u kojoj se evidentno ne može živjeti. Znači, prijavio lažno prebivalište. Zatim mediji pišu da nije platio porez, zlostavljao je invalidnu susjedu, nokautirao vozača i završio u Remetincu. Doista previše a da bi netko bio ministar.

O cijelom slučaju ministra branitelja Mije Crnoje oglasio se i potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko, kako piše N1.

„Sa Crnojom ću svakako razgovarati kako bih saznao o čemu je točno riječ“, rekao je Karamarko. „Ukoliko se dokaže da je istina što se piše o Crnoji, bit će sankcija.“

Kakvih? Nije rekao.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov je pak o svemu rekao:

„Mislim da bi to prije svega trebalo zabrinuti gospodina Crnoju ako je točno. Nisam služba da bih znao unaprijed sve informacije o osobama. Iskreno, nije mi drago, ali ne mogu o tome govoriti prije nego što imam sve relevantne informacije.“

Dodao je i kako sve treba istražiti, a na pitanje treba li Crnoja odstupiti ako se navodi pokažu točnima, odgovorio je:

„To je njegova odluka. Druga je stvar što bi bilo s ljudima unutar Mosta.“

Ne bismo se, naravno, složili s mišljenjem Petrova, jer ako se sve pokaže kao istina, a postoji niz indicija, onda nije to stvar samo gospodina ministra, već i cijele Vlade u kojoj je Crnoja. Osim toga Most i HDZ imaju i partnerski odnos u svemu i potpisali su o tome i „papire“.

Na sve se nije očitovao Mijo Crnoja, ali je iz Ministarstva branitelja stiglo priopćenje kojim se prijeti tužbom medijima.

“Povodom niza medijskih napada posljednjih dana vezanih uz novog ministra hrvatskih branitelja ovim putem se odlučno opovrgavaju medijski navodi koji su doveli u pitanje poštenje, osobni integritet i čast ministra.

Sve što je proteklih dana izgovoreno u medijskom prostoru glede ministrovog stambenog pitanja, navodnog nasilničkog ponašanja te nepoštivanje pravne države, ovim putem najodlučnije demantiramo.

U tom kontekstu ovlašteni smo priopćiti javnosti da će ministar hrvatskih branitelja zatražiti kaznenu i materijalno odgovornost protiv svih nakladnika i novinara koji su sudjelovali u skandaloznoj i sramotnoj harangi. Cijela ta kampanja zapravo je usmjerena na razbijanje suradnje MOSTA i Domoljubne koalicije te u konačnici rušenju nove Vlade Republike Hrvatske”, navodi se u priopćenju.

Nadamo se kako će biti pruženi i dokazi koji će pobiti tvrdnje o ministru Crnoji, koje su objavili mediji. (p. m.)