BURA OKO KUSTURICE: Hoće li se poznati redatelj kandidirati za predsjednika Srbije?

Emir Kusturica

Već se neko vrijeme u srpskim i bosanskohercegovačkim medijima provlači niz informacija po kojima će poznati redatelj Emir Kusturica krenuti među političare i kandidirati se za predsjednika Srbije.

Informacije su procurile od ljudi bliskih Kusturici, a beogradski su novinari objavili kako će se o toj ideki Kusturica konzultirati i s premijerom Aleksandrom Vučićem.

O tom razgovoru i ovisi, kažu upućeni, hoće li se ili neće u to upustiti, jer bez Vučićeve podrške, mnogi misle, ne bi imao šansi za pobjedu.

Politički analitičar Dragomir Anđelković misli kako bi Kusturica bio dobar kandidat jer ga birači ne bi doživjeli kao nečijeg. O svemu kaže:

“Od svih kandidata za koje sam do sada čuo da se spominju, Kusturica mi je uvjerljivo najozbiljniji, s najboljim šansama za uspjeh. On je brend za sebe, ime koje ima težinu i mogao bi okupiti i nacionalno i građanski opredijeljene birače. Odlično bi se uklopio u europski trend jačanja autentičnih nacionalnih snaga i zato mislim da bi ga prihvatio najveći dio zapadne javnosti, prije svega u Europi.”

S druge pak strane srpski “Alo” piše kako će se Kusturica kandidirati jer ima i podršku Rusije.

“Svima je veoma dobro poznato koliko je Kusturica blizak Rusiji, pa i prvom čovjeku te zemlje Vladimiru Putinu. Rusija je spremna podržati na sve moguće načine u utrci na predsjedničkim izborima. Čak se može reći i da su Rusi pokrenuli cijelu tu priču, odnosno predložili Kusti da se kandidira”, otkrio je izvor za “Alo”.

A onda se javio i sam Kusturica, koji je rekao: “Dobro ću ubuduće morati paziti sa kim se sastajem. Izgleda da me to mnogo košta! Niti sam s najbližim, niti s najudaljenijim prijateljima, pričao o svojoj kandidaturi za predsjednika. Niti želim biti predsjednik Srbije, a kada bih to i htio uvjeren sam da ne bih znao.”