BURA NEZADOVOLJSTVA: Zašto HSP uspoređuje ministra Nakića s bivšim ministrom Ostojićem?

daniel srb

Hrvatska stranka prava (HSP) oglasila se priopćenjem u kojem prosvjeduju na neke aktualne mjere ministra zdravlja Daria Nakića, a nisu im se niti svidjele nove iskaznice koje je HZZO promijenio.

Priopćenje, koje potpisuje Daniel Srb, prenosimo u cijelosti:

“Kada je prošle godine ministar policije Ostojić htio maknuti grb Republike Hrvatske s registarskih pločica žestoko smo se usprotivili, prosvjedovali na svim razinama i tražili ostanak grba na registarskim pločicama. Bili smo prvi koju su reagirali, a poslije su se priključili i svi ostali politički čimbenici i zainteresirana javnost.

Nova HDZ-ova Vlada je umjesto najavljenih reformi krenula stopama ministra Ostojića i uz poskupljenja u zdravstvu krenula na brisanje nacionalnog identiteta sa zdravstvenih iskaznica. Brisanje stiliziranih “kockica” hrvatskog grba sa zdravstvenih iskaznica je valjda jedna od reformi.

Pa dokle više?

Ministre Nakiću ovo se događa u Vašem resoru. Po čemu ste vi drugačiji od bivšeg ministra Ostojića?? Po čemu je Vaša Vlada drugačija od SDP-ove Vlade koju su Vaši stranački jurišnici na temi pločica žestoko napadali u javnosti.HZZO

Vjerojatno ćemo slušati neka nemušta objašnjenja kao i u slučaju registarskih pločica. Kao dobra isprika mogla bi poslužiti neka uredba iz EU, u koju ste nas svi vi zajedno uvukli na prevaru. Tako da su nam od državnosti HDZ i SDP uzeli sve. Prodali ste narod koji je bio u stanju obraniti se i pobijediti u Domovinskom ratu.

Ostavite nam državne simbole, makar stilizirane, kako bi mogli reći: MI HRVATI. Drugo nam ionako nije preostalo.

U cijeloj situaciji ne čudi nas ništa više s obzirom da je HDZ-ova Vlada podržala Vesnu Pusić za čelno mjesto u Ujedinjenim narodima.

Što je slijedeće?”, napisali su. Podsjećamo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučio je promijeniti izgled zdravstvenih iskaznica. Nove iskaznice imaju novi logo, a na njima nema popularnih crveno-bijelih kvadrata.