BURA NAKON ADRIA TOURA: Novak Đoković i supruga Jelena imaju koronavirus

Srpski tenisač Novak Đoković pozitivan je na koronavirus, pokazali su nalazi nakon što se s Adria Toura u Zadru vratio u Beograd i testirao. Zaražena je i njegova supruga.

Izvor: Media servis

Premijer Andrej Plenković jučer se testirao i negativan je na koronavirus iako je bio u na Adria Touru. No hoće li se ponovno testirati s obzirom na to je ipak bilo, ako ne bliskih kontakata, onda bar kratkotrajnih dodirivanja s tenisačima pa i Đokovićem? Evo što je rekao prije nego što su Đokoviću stigli nalazi:

“Pa gledajte, vi ste čuli priopćenje HZJZ-a. Ja se mogu testirati svaki dan, ali ne vidim da je to nužno. Ako epidemiološke upute to tako nalažu, meni to nije problem, ja se ponašam odgovorno i što se toga tiče sve je u redu.”

A iz drugih stranaka je krenulo sve glasnije zazivanje da Plenković bar ode u samoizolaciju.

“Znam da oni vape za tim da njihov predsjednik ne mora doći na sučeljavanje, a pobjegao je jednom, valjda bi htjeli da kroz samoizloaciju to riješe, taj film neće gledati. “Mislite li da se gospodin Bernardić pokušava izvući? ” “A što bi drugo bila poruka ako hoće mene staviti u samoizolaciju?”

Uoči objave Đokovićevih rezultata tu situaciju komentirao je i ministar zdravstva Vili Beroš:

“Da, ukoliko bude pozitivan to baca drugačije svjetlo na čitavu situaciju, međutim, epidemiolozi uzimaju i tu mogućnost kao potencijalnu u obzir.”

Na svoje iskustvo s teniskog turnira u Zadru osvrnuo se i fotoreporter Mario Ćužić, koji radi za Hrvatski teniski savez, a trenutno je u samoizolaciji. Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

“Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt tijelima, dapače, sjedio sam red iza njega. Moj prvi nalaz je negativan. Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama također zaražen. S obzirom da sam fotografirao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama. Moje pitanje je je l ovo kontakt ili nije? Što vi mislite?”

Komentiraj