BURA NA AKTUALNOM SATU: Sijevalo je na užarenoj liniji Bandić – Mikulić

Podijelite članak
Milan Bandić i Andrija Mikulić (Foto: Facebook)
Milan Bandić i Andrija Mikulić (Foto: Facebook)

Aktulani sat u Gradskoj skupštini počeo je napeto. Kost je bacio SDP-ov Dominik Etlinger rekavši Bandiću da se Zagrepčani sve više bune protiv njegovih odluka.

Izvješće: Kristina Bokanić

“S obzirom da se često znate pohvaliti kako slušate puls građana, ako ga slušate zašto donosite odluke koje su protivne interesima, željama i potrebama građana” upitao je Etlinger. Od raskopanog Britanca, nedovršene Gajeve, pobune stanara u Središću i na Savici, pobuna prodavača s tržnice Borongaj – samo su neki od ‘grijeha‘ koji se stavljaju na teret gradonačelniku.

“Što se tiče radova na Iličkom placu, oni će biti gotovi za 20 dana. Što se tiče crkve na Savici na potezu je resorno ministarstvo. Buvljak na Borongaju- tamo smo duljili ljudima 6 mjeseci i sada još šest mjeseci dok se ne rješi prostor na Dubcu. Lunaparkovi?! Da, ja sam protiv poseljačenja Grada Zagreba da na svakom kutu ili vuglu se vrti ringišpil” odgovorio je Bandić.

Upravo je gradonačelnikovo pejortivno izražavanje uzrokovalo trzavice između predsjednika Skupštine i gradonačelnika.”Možda da malo biramo riječi za Zagreb” primIjetio je Mikulić.

“Ja dozvoljavam da predsjednik Skupštine drži lekciju gradonačelniku, ali molim isto da upozori zastupnika ako prijeđe crtu. Inače, dozvolite meni da ja govorim svojim rječnikom, na to nemate pravo, ja nikoga ne vrijeđam. Ja sam figurativan i slikovit i pustite to mom stilu. Nema nervoze, ja sam govorim. Predsjednik je prvi među jednakima” ocIjenio je pak Bandić.

“Apsolutno, ali predsjednik je taj koji je zadužen za provedbu Poslovnika i molim Vas ‘ ja ne želim biti u gradu koji se poseljačuje‘ to nije izričaj nivoa”upozorio je Mikulić.

“Morate malo bolje slušati predsjedniče. Ja sam rekao da neću dopustiti poseljačenje grada, a vi polemizirate sa zrakom, pa polemizirajte. To je Vaše pravo” kaže Bandić.

Zašto se na razini Zagreba pogoduje privatnim interesima, pitao je Bandića Etlinger aludirajući na Horvatinčića.

“Zamjerava Vam se da privatni interes u potpunosti stavljate ispred javnog i to je činjenica. Najbolji primjer za to je Cvjetni trg, jer s jedne strane dopuštate prijatelju da stavi terasu gdje je nitko normalan ne bi odobrio, a s druge strane tjerate cvjećare koji su simbol Cvjetnog trga. Građani ih vole, a terase treba ograničiti i staviti ih u normalne gabarite”, smatra Etlinger.

Nitko ne voli više cvijeće od mene, uzvratio je Bandić. “Gradonačelnik je vratio cvjećare na Cvjetni plac, ali traži red, da cvjećari rade i da njihove obitelji prežive, a građani normalno funkcioniraju. Što se tiče terase Horvatinčića, napravljen je propust službi i reagirao sam odmah i uklonio, a zadnju koju je dobio, dobio je kao i svi ostali zakupnici. Jedina razlika je što on ima podnicu da vam noge ne zebu kad tamo sjedite, i razmišljamo da to uvedemo kao obvezu svima”, odgovorio je Bandić.

Podnice su tu, kaže Bandić, zbog komunalnih redara kako bi lakše obavili svoj posao.

Komentiraj