BUNJAC TUŽIO ZA NAOČALE: Policajac mu ih čizmom zdrobio, ali je izgubio tužbu

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac, koji je napustio stranku, od Republike Hrvatske želio je naplatiti 3500 kuna za potrgane naočale Dolce & Gabbana koje mu je uništio jedan od policajaca tijekom deložacije obitelji Štrok na zagrebačkom Črnomercu 2017. godine.

Ali, Bunjčev zahtjev odbio je Općinski sud u Sesvetama odbio te mu k tome naložio plaćanje 2125 kuna parničnog troška državi.

“Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise kad sam tražio da se napravi zapisnik o šteti. Moja savjest je sto posto čista. Pa nisam si sam uništio dioptrijske naočale. Jer ja bez njih ništa ne vidim, imam pogled k’o u magli. Za sud nisam, nažalost, bio dovoljno dobar u dokazivanju. Prvostupanjski sud sam izgubio, a kako država štiti policiju, nisam se žalio na presudu, tako da nikad nećemo saznati bi li bilo presuđeno u moju korist. Jel’ mi žao što sam aktivno sudjelovao u toj deložaciji i općenito u deložacijama? Ne, jer sam sudjelovao u nečem pravednom. Beskućništvo je jedan od najstrašnijih problema na kugli zemaljskoj”, rekao je za Jutarnji list Bunjac.

Bunjac je dostavio i snimku koja je snimana s kata zgrade i na njoj se vidi 20-ak ljudi koji sjede na tlu i koji su međusobno isprepleli ruke i noge. Policajci su primjenom tjelesne snage izdvojili Bunjca iz te mase ljude. Zbog buke se ne čuje što si oni međusobno govore. N evidi se niti kada Bunjcu padaju naočale, iako se prije toga vidi da ih je imao. Čuje se i kako policajcima govori:  “Ne mogu, to je moj narod”. Bunjčeva se šaka nalazila ispred njegova lica, te kada se pomaknula naočala nije više bilo. Na sbimci se vidi da je na naočale stala čizma nekog od policajaca.

PISALI SMO:

BRANIMIR BUNJAC: Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise, zgazili mi naočele! – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj