BUNJAC O “LINČU” JOSIPE LISAC: Polupismena svjetina spaljivala bi umjetnice na lomačama

Otkako je naša pjevačka ikona i diva Josipa Lisac otpjevala hrvatsku himnu u svom stilu na inauguraciji Zorana Milanovića, novog hrvatskog predsjednika, sve je više razularene svjetine koja se baca blatom, vrijeđa i omalovažava umjetnicu koja je zadužila našu kulturu.

Ima i onih koji su stali u njezinu obranu poput Branimira Bunjca, bivšeg saborskog zastupnika, koji se na Facebooku oglasio sljedećom objavom:

/UMJETNOST U HRVATSKOJ – KOME TO UOPĆE TREBA?/

Duga je lista umjetnika koji su za života bili progonjeni i prezreni u Hrvatskoj. Dovoljno se sjetiti Vatroslava Lisinskog, Roberta Frangeša Mihanovića (kip kralja Tomislava), Ivana Meštrovića pa dalje redom.

Ovih dana si je rulja oličena u komentarima na portalima i po društvenim mrežama uzela za pravo linčovati umjetnicu i divu Josipu Lisac.

Polupismena svjetina, jaka samo kad je na okupu, koja ne zna razlikovati malo i veliko slovo, ć i č, krajnje vulgarnim i primitivnim rječnikom ocjenjuje vrhunsko umjetničko djelo, cinično ismijava nešto što uopće ne razumije.

Naime, pobješnjela gomila ne želi čuti nešto njima neshvatljivo, jer u glazbi prihvaća samo minice i dekolteiće i pjevanje na playback iz ustašca okamenjenih silikonima i botoxom.

Štoviše, već se podnose i kaznene prijave protiv umjetnice, treba je staviti u zatvor, još malo pa ćemo opet spaljivati žene na lomačama.

Josipa Lisac, imate moje poštovanje. Čak mogu reći, da nije bilo vas, cijela predsjednička inauguracija bila bi događaj za zaborav.

Komentiraj