BUNJAC O IZBORNOM ZAKONU: Kako HDZ i Vladimir Šeks spinovima zastrašuju građane

živi zid, branimir bunjac, zastupnik

Slušamo godinama o raznim inicijativama kako bi valjalo ovako ili onako promijeniti izborni zakon, ali se ništa ne događa. Nedavno je na sebi svojstven način, s mnogho buke, s prijedlogom izletio Vladimir Šeks.

Ali, Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida, kaže kako se radi tek o spinu HDZ-a, o zastrašivanju građana, o čemu na Facebooku piše:

/SPINOVI HDZ-a O IZBORNOM ZAKONODAVSTVU/

Već duže vrijeme postoje građanske i političke inicijative da se promijeni izborni sustav u Hrvatskoj, koji umnogome pogoduje HDZ-u i nešto manje SDP-u.

Ovih dana Vladimir Šeks izašao je sa idejom da Hrvatskoj treba “dvostranačje” (kao da ga već nemamo), pa se upustio u radikalno predlaganje izbornoga zakonodavstva.

Obzirom da je jasno da takve izmjene neće proći, postavlja se pitanje koji je uopće smisao takvih “izletavanja”?

Odgovor je jednostavan.

Građane treba zastrašiti, pa će u strahu da će biti još gore, ljudi reći – ostavite nam ovako kako je, bolje i “loše” nego “još lošije”.

Dakle, radi se o taktici, smišljenom širenju paranoje, kakve smo se već nebrojeno puta nagledali u sličnim prilikama, recimo prilikom glasanja o EU, NATO-u i slično.

Imaginarni strah je već puno puta spriječio pozitivna nastojanja naroda, pa se isluženi političari još uvijek služe “starim forama”.

Komentiraj