BULJ PITA PLENKOVIĆA: Koju poruku šaljete turistima govoreći o terorizmu u Hrvatskoj?!

Na dijelu sjednice Vlade na kojem premijer Andrej Plenković upoznaje svoje ministre i javnost o njemu bitnim temama, spomenuo je i jučerašnju sjednicu Odbora nacionalnu sigurnost, na kojoj je i sam bio.

Izvor: Media servis

”Jučer je održana i sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku u Hrvatskom saboru, na temu terorizma. Tamo smo mogli čuti stavove i DORH-a, policije i SOA-e, a ja sam također pojasnio stavove oko događaja koji se zbio, o svemu što se dosad poduzelo i onome što se i dalje radi vezano o tome slučaju”, rekao je premijer.

MOST-ovac Nikola Grmoja za prvu točku jučerašnjeg odbora o napadu na Markovu trgu ističe nešto, što misli da je mnogima promaknulo.

”Izvješće nisu prihvaćena ,primljena su na znanje i to je bilo na inzistiranje vladajućih. Zašto? Zato što sva ta izvješća pokazuju da se ovdje ne radi u nekoj široj terorističkoj agendi, nego o jednom činu jednog mladića koji je nažalost napravio to stravično djelo i na kraju sebi presudio”, kaže Grmoja.

A član Odbora za nacionalnu sigurnost Miro Bulj objedinio je ponašanje premijera i oko napada na Banske dvore te potencijalnog napada jajima kod Zadra, o čemu je isto bilo govora na jučerašnjoj sjednici.

”Ja mislim da premijer kad kaže i na tome inzistira da je terorizam u Hrvatskoj, znate što to znači? Mi smo turistička država, a šaljemo koju poruku turistima i ljudima koji žele doći u Hrvatsku? Koju poruku dobivaju ljudi koje na Trg Svetoga Marka dovedu vodiči? Ograda. Terorizam. Tako se to radi kada je premijer Penković u RH. Nanosi ogromne štete zbog jaja”, istaknuo je Bulj.