BULJ O ŠEKSU I MESIĆU: Dodjeljivali su si odlikovanja, a sada se i nož u leđa zabija – sve prema potrebi

bulj, mesić, šeks

Zastupnik Mosta Miro Bulj objavio je zanimljivo razmišljanje o Vladimiru Šeksu i Stipi Mesiću, potaknut i najnovijim izjavama Šeksa da bi se DORH trebao pozabaviti bivšim predsjednikom Mesićem.

Šeks je to izjavio u svezi toga kako bi DORH trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje na sudu u Haagu.

Sada Miro Bulj podsjeća Šeksa na “locirati, uhititi i transferirati” generala Gotovinu, kao i na trenutak kada je kao predsjednik Sabora dodijelio odlikovanje Mesiću zbog “iznimnih zasluga za promicanje Hrvatske i njezina ugleda”, a tri godine kasnije Mesić je dodijelio odlikovanje Šeksu.

Na Facebooku Bulj piše:

[ RUGALA SE SOVA SJENICI- KOLEGA ŠEKS OPTUŽUJE MESIĆA, A OBOJICA SU RADILI PROTIV GENERALA ]

Međusobno optuživanje Stipe Mesića i njegova kolege Vladimira Šeksa kulminiralo je Šeksovim prozivanjem da je Mesić svojim svjedočenjem u Haagu itekako naštetio optuženoj šestorki na čelu s generalom Praljkom.

Budući su obojica potekli iz iste škole i iste službe, “oružje” im je jednako. Tako je svojevremeno Šeks dao “locirati, uhititi i transferirati” generala Gotovinu, baš kao što je i Mesić hitao u Haag svjedočiti i iz predsjedničkog ureda nositi dokumente.

Obojica su sudjelovala u dodvorničkoj Sanaderovoj politici kojoj sam se žestoko suprostavljao zbog čega mi je zabranjeno sudjelovanje u sinjskoj Alki.

A baš tih godina njih se se dvojica međusobno odlikovali; kolega Šeks je 2005. kao predsjednik Sabora odlikovao Mesića Veleredom kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, a Mesić je kolegi Šeksu koju godinu kasnije 2008. uzvratio odlikovanjem Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.

U tom svijetu “Ruka ruku mije” a i nož u leđa zabija, sve prema potrebi.

bulj, faksimil

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/mirobuljMOST/photos/a.1265230906854690.1073741829.1252295741481540/1749683975076045/?type=3&theater” bottom=”30″]

Komentiraj